5 квіт. 2016 р.

Макет кьой Maket köy

Зовсім недавно їздили ми з малими на екскурсію у місце з назвою Maket köy – село макетів. Ну ясно, що там багато макетів і всьякої симуляції, але те як це мене вразило – то недостатньо слів.


Мужичок – власне митець – якому 74 роки з молодості любив всякі складачки і макети. А оскільки він народився у Коньї  і у той час супер наборів не було, то людина навчилася робити всілякі макети з підручних матеріалів. 

Над макет кьойом він працював понад 30 років. Те, що мені вдалося зняти на камеру було не дозволеним, але я не могла поїхати звідти з пустими руками. Плюс мені не вдалося зняти макети в закритому приміщенні, але пощастило знайти людкй, які все таки знайшли.


Макет кьой знаходиться в ільче Ізміру, м. Сельчук. Всі роботи майстра – демонстрація життя Туреччини його дитинства. А то шикарна Туреччина, між іншим. 



Крім того Майстру вдалося позбирати різні приладдя того часу і відбудувати макети, наприклад, тодіщнього магазину, коваля, пекаря (все це на відео нижче)


Він навіть спроектував і зробив міні будиночок, де він жив. Клас, короче. зависли ми там з дітьми на 2.5 години



Ну і щоб закріпити смакоту - відео ( знімало нишком на телефон, ще й діти під руками скакали, та ви спробуте роздивитися там старі предмети побуту і шикарність задуму)


Немає коментарів:

Дописати коментар