23 вер. 2013 р.

Про сучасний турецький побут. 1

Дай-но, думаю, напишу про те, як живуть сучасні турки. А то і про традиції писала, і про странності писала а про реалії ще ні.

В Стамбулі не так, як в Дідімі. В Стамбулі дуже багато житлових будинків, які вистроєні по подобію одне одного. Просто будують 10 однакових висоток. Охороджують парканом. Ставлять пост охорони і вуаля – елітні апартаменти готові.
Звісно, так не всюди. Є будинки старі і благородні, здобрені проблемами водопроводу і каналізації.

А є такі, де все дуже добре. І в такі райони мені не пробитися на переселення через фінансовий бар»єр.

Є золота середина. Квартири милі, з шармом. Вони мають дещо спільне. Однаковий декор, наприклад. Ну не геть однаковий, але дещо подібний.

Для прикладу, квартири де живуть два-три покоління полюбасу мають подібні штуки.








Турки мають таке поняття в хатах, як столова. Якщо не мають окремої кімнати під цю розкіш, то виділяють троха залу. У будні їдять на кухні, а коли приходять гості, то вже дістають гарні тарілки з отих сервантів і частують.

Дуже популярними є отакі стінки під телевізори. Це вже мейн стрім. Мусово шоб була. Нижче кілька фоток, як виглядають квартири де живуть люди нашого покоління.







А ще є така штука як консоль. Я от не пам"ятаю в Україні такого. Може й є у кого, просто не так зветься. Так от. Той консоль стоїть у залі а над ним чіпить дзеркало (в оригіналі). А на консолі фотокартки, статуетка і весь інший пилозбір. А в консолі запасний посуд, рушники на кухні або шо самі там покладете, те й лежатиме.


Мій консоль типу цього.



І такі ось столики. Мусять бути! Бо то спеціально така прелюдія перед вечерею з гостями, наприклад. Гості поки ще сумирно сидять по диванах, а хазяйка рознесла оці столики кожному під носа і подала кавинки або чаїнки. А потім зібрала столики і знов у куточок запроторила. Дуже зручна штука. 





Захотілося поділитися тим, серед чого живу.


1 коментар:

  1. Меблі... яке болюче питання..
    Ото зараз треба дитячу-"дівчачу" (як каже моя мала) робити... а не бачу як..
    Чомусь мені вона бачиться в отих горіхових гарнітурах 50хх-60хх і ще раніших меблях.. А не в сучасному...
    Хочеться дещо спадковості, хоч в такому...

    ВідповістиВидалити