4 лип. 2016 р.

Недозволена любов (безсовісно вкрала заголовка в Даніелли Стіл)))

Ще одна турецька бувальщина. Люди кажуть, шо таке буває часто, а я то не знав-не видів.

Отже, є одна дівчина турецько-курдська, Хазал зветься. Їй 16 і переживає вона той буйний період, коли закохана по самоє німагу, і вдіяти нічого не можна, бо ж батьки на сторожі, і не дай Бог, ви ж розумієте і помните шо таке турецькі нєрвні нрави.

Переписується собі дівчина в телефоні, як тепер і положено. Часом вничку зустрічається зі своїм Ромео  Емре в його машині. Так тривало рік-півтора, поки старший брат Хазал не прошманав її телефон (на раз-два таке тут можливо). Мама і брат розпитали хто такий, де вчиться (на її лихо хлопець ніде не вчиться, працює просторобочим), хто батьки (знов неувязочка, мама і тато не разом, а то вже отпічаток на дитині по-любому оставило, думають вони), 4 роки різниці виплива і вирок – ні і ще раз ні! Зустрічатися не можна, заборона на побачення і ше раз таке буде – заберем телефон.

Хазал вчиня чисто по-турецьки: головою покивала і пішла в кімнату переписуватися з Емре  далі.

Через кілька тижнів той самий брат-пронира  ще раз залізає  в її телефон і розуміє, роман не закінчився. Знов з мамою поговорили і вирішили Хазал заборонити ходитив  школу ващє, шоб вони не мали як зустрічатися. Варто все таки сказати, шо мама просила її привести того хлопця познайомитися, шоб понімати з ким має справу, щоб не боятися відпускати. Малий злякався і не прийшов (тоже мені, баняк дурний). І дівчину випустили в школу вже через тиждень під обіцянки, шо все скінчено.

На третій раз поімки брат робить цікаву і непонятну мені штуку: викликає сестру з хлопцем гулять. Тіпа поговорити. З собою бере ше друга. І в подворотні пита, ну шо розходитеся чи битися будем? Обоє вперто сказали шо нє, ми навєк вмєстє. Старший брат гемселить хлопця у сестри на очах. До крові. А друг тримає її, шоб не виривалася спасати коханого.

Мала погоджується покинути його (опять таки чисто по-турецьки, ненавсігда, а шоб перестав бити), і стає в позу проти всієї сім¢ї.

Я чогось така в шоці. І не через те, шо цю сім¢ю я добре знаю і вважала маму модерною крутою жінкою. Мати мріє про карєру для своїх дітей, відправляє в літні школи за кордон. І тут таке. 
Я в шоці від братового вчинку і  від висоти педагогічної думки  - придумати ж! – на глазах дубасити перше кохання. Як можна сподіватися на те, шо  дівчина винесла урок?!
А тепер мала вперто жде ЙОГО  з армії. І збирається зробити так, як роблять всі, хто закоханий, а сім¢я проти: змотати вудки нафіг! а потім же всі в одну дудку: розвратна молодьож.


А можна ж було все якось по-другОму, хіба нє?

Немає коментарів:

Дописати коментар