14 січ. 2014 р.

Про любовні драми (ох і люблю я таке))

Я от живу прісно місяціями, а потім в один день як вивержеться вулкан! Да як переверне життя родини або друзів з ніг на голову! Та як стану я свідком того! Аж ніч спати не могла.

Приїхала ж мала Хемова - сестра рідна. А вона дівчина з характером, ми з нею не завжди ладили, але зараз вона вийшла на рівень дорослості відносної, тому спілкуватися стало легше. Я стала ініціатором її приїзду, вона може допомогти з Адою, поки ми працюємо: в садок - з садка, їсти-пити і т.д. Ми собі шутили з Хемом, шо тут її віддамо заміж за багатого, а потім м"яко будемо нагадувати хто це її в цей Стамбул запросив). Наперід загадали, шоб з домом, з усіми благами, шоб хоч одна пристроєна.

Ох, як багато ми не знали.

Перший день її приїзду був спокійний. На 2-й Хем уже возмущався їй з приводу чогось там (він перфекціоніст. дуже вимогливий до людей і це не завжди їй во благо). А на 3-й мала не втримала язика за зубами і мені нашось розказала все.

У неї виявляється є коханий вже рік. І він жиє в Стамбулі. Вгадай хто, - каже!
Ну я кажу у нас з тобою нема в Стамбулі спільних знайомих. Вона каже шо я помиляюся. О_О

Я кажу у мене навіть нема версій. 
І вона:  Бариш.
Бариш.

Це знаєте хто? А це Хемової рідної тітки (!!!) син. Ну і Сьюззі рідної тітки син. Шоб вам простіше було: Хемів двоюрідний брат. Тобто малої двоюрідний брат! Вона завела шашні з двоюрідним братом.

Я ледве не сповзла по стіні.
Потім згадала шо я в Туреччині і у них це геть нормально. Було колись. Оскільки мала виросла не у вельми модерному суспільстві, їй це тоже окей.

Скажу більше: її мама (моя свекруха) знає і хоче весілля. Його ж мама знає і поки весілля не хоче, мовляв рано (на мою думку це таке дипломатичне "ні" з надією, що передумають-переростуть)


Раптом я перестала пектися моральними сторонами почті-інцесту. Бо згадала шо Хем не знає. І я підозрювала шо це йому не сподобається з кількох причин:

1. Йому не сподобався би абсолютно ніхто, хто б дивився на його рідну сестру як на жінку.
2. Він не в захваті саме від цього парубка через його часто нелогічну поведінку
3. Хем поміркує так: якшо всім стане відомо про їхній роман, їх треба женити, бо у таких сім"ях зустрічатися, ходити за ручку, борони-господи цілуватися на вулиці це розстріл! а якшо піде шось не так то це розбрат у сім"ї. Адже свахи - рідні сестри!


Мелькнула думка нічого не  казати і я наказала малій мовчати. А вона каже: "Я тут, він всеодно взнає. І приб"є. Хай приб"є зараз. Бо чекання смерті гірше за .. ну ти знаєш". 

І правда ж. Телефони - фейсбуки - погляди.. 
До якоїсь порі це можна приховати? Але якщо він взнає що у нього під носом приховують ТАКЕ, то... Скажу так: я тільки раз бачила Хема у гніві. І той на кого він обідився потрапив у лікарню.

Мала, боячись смерті втратити довіру брата, вирішила сказати, будь шо буде. Мені наказала сидіти поряд, якшо що то шо.
А вчора, мєжду прочім, той Бариш і тітка (ну якби майбуиня сверкуха Сьюззі) і дід з бабою у нас були в гостях. І після того, як вони пішли, мала мені все розповіла, мовляв, здогадаєшся так чи інак. А Бариш то ше й предлагав кузинці їхати до них додому (!!).. 

Якби вони поїхали і Хем узнав про цю катавасію після поїздок таких безневинних, було б мишкам лихо.

Отож. Йдемо ми з Сьюззі в зал. Там сидять царі турецькі (тобто один) і граються з Адуванами прегарними  (тобто з одною). Мене колотить і я біла. Мала, незважаюи на свою природню надсмаглявість, теж біла. 
Хем річе: "Шо там шушукалися? Розказуйте!"

Я спасувала: "Ви починайте, а я в тубзік!" І втекла.
Чую, він каже:
 - Якщо це той, на кого я подумав, то я дуже розізлюся!
 - А на кого ти подумав?, - мала
 - Ти думаєш я тупий? - він каже. І тут я відчула себе таки тупою. Він шось знав уже деякий час, а я ні - а я ж усім вірю. Я ж нічо ні сном, ні духом.

Тут пройшла короткочасова гроза без рукоприкладства, правда, так просто, стакани в шкафчиках на кухні цокотіли.

 - А ТИ ШО ДИВИШСЯ?!?!? ШО ТИ ПРО ЦЕ ДУМАЄШ?!?! - а яж підскочила. Це було до мене
 - А я шо? Я нічо! Я ні на чиєму боці, - (мала на мене глянула і певне прокляла), -  я за любов і правду.
 - То ти ЗА? - громогласний Хем.
 Я аж втислася у крісло.

 - А шо? а матері навіть знають, і вони за, я не при чьом, їх питай, чого мене питаєш - залопотіла я. 

  - Ідем курити! - це теж мені. Я вже хоть і не тойво, але найсерйозніші розмови відбуваються на балконі.
Залишили ми малу з Адуваном.

На балконі монстр вийшов з тіла Хема, і з"явилася нормальня людина. Каже мені:
 - Чого вона не може зустрічатися з кимось нормальним?
 - Нормальність, Ку, ти ж знаєш, це навіть не про нас. Просто все не по нашому плану. Відпусти ситуацію.

Ми поговорили про зятя. Він в понятті Хема не ідеальний тільки тому, шо занадто молодий і занадто говорливий. І ще любить погратися в мафію. Ну це мине, здається. Це ж минає з роками, пра?

 Я нагадала про те, що ми з ним не ховалися ніколи і не від кого. І його сім"я нормально сприйме усе.  Він старший брат і саме тому така реакція, це природно. Старшам братам в Туреччині положено бути монстрами чогось. 
Кажу як добре, що могла обіймати тебе до шлюбу при батьках, любов подвоюється і потроюється...І це не гріх, аби від усіх приховувати і т.д. і т.п.

Треба сказати, шо сестра сказала Хемові "Якшо ти скажеш "ні за що" я все припиню і нічого не буде". Вона на повному серйозі. До такої міри у них все ... жуть

 Його відповідь малій після балкону була приблизно така : " Я не можу сказати тобі точно ні. Бо це позбавило б тебе досвіду. Але мене злить шо ти не вибираєш нормальних. Я не кажу шо він поганий. я кажу шо він ненормальний. а це не те саме, шо поганий. поняла?!?!
 Тому знай: якшо ви посваритеся, я не ростроюсь. Якшо він тебе образить  -   я його уб"ю. Якшо ти вскочиш у гречку: - я тебе уб"ю. Якшо ви будете робити щось за моєю спиною -  я вас всіх уб"ю. Ви можете ходити гуляти, але в означену годину якшо тебе не буде, я вас уб"ю. Якшо не дивлячись на це все у вас все буде добре через і рік і через два  -  я повеселюсь на вашій свадьбі."

Мала розцвіла. Бо для неї це абсолютно позитивна відповідь, вона повисла у брата на шиї, розцілувала в усі щоки, він сказав шо АЛЕ ВІН ВСЕОДНО НЕ ОДОБРЯЄ - заради проформи, бо ж не личить царям отак розціловуватися після такої драми. Потім мала скочила на мене, чмокнула десь в око і погнала великими антилопськими кроками до себе в кімнату.Певно писати йому.

Хем сім на диван стомлений і вилупив у посмішці зуби свої.

 - Виросла геть,  - каже.
 - Сложно Аді буде, - кажу я.

2 коментарі:

  1. Боже, які пристрасті! Кіношникам турецьким нічо і видумувати не треба, серіали з життя пиши) З Хема класний абі, хоч і лячно з тим - уб'ю... Як добре, Юлю, що продовжуєте нас радувати своїми розповідями) Бажаю в новому році натхнення та здійснення творчих планів, а всьому Хемському сімейству - любові та злагоди!

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую, Риночко, і Вам у новому році тепла та добра.

    ВідповістиВидалити